concept artistic tablouri de vanzare Romania artisti naturi statice picturi contemporane autoportret

Pictura romaneasca in ulei pe panza - nuduri, peisaje, natura statica, nud Tablouri de vanzare intr-o galerie de arta virtuala, tablouri rodica toth poiata. Pictura contemporana, altfel spus pictura postmoderna, intesata de curente artistice diverse, se poate gasi in galeriile de arta romaneasca de prin tara dar in special din Bucuresti.

Etaland arta contemporana pe simeze, intr-o compozitie de un colorit fabulos, dar strident pe alocuri, spatiul expozitional romanesc ofera privitorilor o bogata paleta de artisti romani. Lucrari de arta demne de un muzeu de arta contemporana stau in rastel alaturi de schite si studii. Am intrat intr-o galerie de tablouri din centrul orasului Bucuresti, sa vad cum o mai duce arta in Romania. Pe pereti, ingramadit suprarealism cu dadaism, postmodernism dar si pictura clasica, icoane in culori calde sau clar-obscur, nuduri si pasteluri, portrete si diverse compozitii, un belsug baroc de forme artistice.

In centru, o sculptura in bronz, un portret al unei femei, cu trasaturi abia schitate. Compozitional e interesanta, in rest destul de terna.

Pe peretele din spatele galeristei, sta agatata in penumbra o pictura suprarealista – un nud colorat ; titlul- surprinzator: autoportret. Artista si-a ales un subiect minunat, sau poate, fiind o desenatoare iscusita a imaginat un corp sculptural cu forme voluptoase. Avem si noi desenatori buni, dar sunt prea multe lucrari in galerii, prea multi artisti si artiste inscrise pe listele de asteptare pentru organizarea unei expozitii personale sau de grup intr-o galerie ca Simeza sau Orizont.

Harta site-ului