eveniment de arta in ulei pe panza pictura romaneasca tablouri din Romania - arte plastice peisaje de vanzare galerie de nuduri

Acestea sunt niste lucrari de pictura originala, rafinamentul formei de un bun gust deosebit, in rame de tablouri de calitate.

open acces conservation restoration of cultural heritage publishing free magazine

La Muzeul de Arta al Romaniei sunt expuse multe lucrari ale unor pictori celebrii, Andreescu, Tonitza si Partascu, dar si multe picturi la mezanin de pictori anonimi. Unele rame ale acestor tablouri sunt sculptate in lemn aurit, altele cu filigrane de ipsos. Muzeul de Arta contemporana prezinta insa si lucrari media postmoderne, ca lucrari de arta video, instalatii cu monitoare, fotografii, imagini din spectacole de tip happening si performance. Este de admirat ca muzee din toata lumea incep sa cultive si acest gen de arta, prefereasta de multi artisti media contemporani. Imbinari intre pastel pictura si tus puteau fi mai demult descoperite prin expozitii, alaturi de studii de desen si crochiuri dupa model. Aproape in fiecare zi putem asista la un vernisaj de arta experimentala intr-unul din spatiile expozitionale din Bucuresti. Opere ale unor studenti la Universitatea de arta, in carbune sau pasteluri, laviuri sau guase, pot fi achizitionate astfel direct din expozitie pe preturi mici.

Din ce in ce mai rar am vazut gravuri, desene si sculpturi traditionale, spatiul artistic romanesc este din ce in ce mai aglomerat de noile forme de exprimare artistica iar unele galerii de arta romaneasca s-au reprofilat pe expunerea fotografiilor sau a unor colaje.

Pictura din Romania nu este valorificata indeajuns. Expunerea intr-o galeria de arta virtuala este acum un mod uzual de reclama. Arta moderna din lume este valorificata astfel.

De curand am dat peste o galerie virtuala cu pictori francezi pe internet. Tablouri realizate de pictori romani in Franta sunt de asemenea pe internet. Lucrari de pictura traditionala romaneasca mai erau expuse pe simeze dar si opera ale unor artisti romani moderni. Peisajul artistic romanesc e imbogatit cu pictura postmoderna.

Eveniment

evenimente recente    

Expozitie la Simeza - 4 -13 martie 2008

Simeza 

    Simeza

  
       


Din data de 04.03.2008 pana in data de 13.03.2008 a fost deschisa spre vizitare expozitia "Satin" la Galeria de Arta a UAP, Simeza.

       La expozitie au luat parte oameni de cultura si reprezentanti ai presei. Vernisarea lucrarilor a fost facuta de criticii de arta Roxana Pasculescu si Gheorghe Vida.

Roxana Pasculescu, Rodica Toth Poiata, Gheorghe Vida

Simeza sala 1

Galeria Simeza

evenimente trecute    

Interviu in revista Niram Art

citeste tot articolul (pdf)

Niram Art

Premiu Revista Ioana - 2006

Premiul pentru Performante Artistice
acordat de catre revista Burda si revista Ioana, in cadrul unei festivitati organizate la Centrul Militar National.

revista ioana


revista ioana

Culorile Francofoniei

Zilele Francofoniei la Bucuresti - participarea cu o lucrare in cadrul unui performance cu scop caritabil, alaturi de alti artisti romani contemporani renumiti, precum Constantin Blendea, Aurel Bulacu, Constantin Daradici, Vasile Muresan-Murivale, Marian Zidaru. Festivalul a avut loc in cladirea CEC, Bucuresti


pictorita
opera de arta
CEC Bucuresti
CEC
catalog de arta

Francofonia

Interviu in ziarul Curierul National

Rodica Toth Poiata:   "Sunt mai consecventa ca artist decat ca om"
citeste articolul

Curierul National
Uniunea Artistilor Plastici

expozitia Ipostaze

Pe data de 15 Iunie 2006 la Galeria ARTIS, in incinta Teatrului National, Bucuresti, a avut loc deschiderea expozitiei personale de pictura cu titlul „IPOSATAZE”. Expozitia a cuprins atat portrete, nuduri cat si compozitii in care personajul principal este femeia. Artista a expus picturi din ultima perioada a creatiei sale. Expozitia a fost vernisata de criticul de arta Octavian Barbosa.


expozitia Ipostaze

Între 10 aprilie - 27 aprilie a avut loc expozitia personala de pictura cu titlul "IPOSTAZE" în Sala de Marmura a Cercului Militar National. Artista a expus lucrari din ultima perioada a creatiei sale.

afis
expozitie cercul militar national
Cercul Militar
expozitie in Sala de Marmura
expozitie cercul militar national

sus

catifea

ILUSTRATIE DE CARTE

În luna noiembrie a anului 2005 a avut loc la Muzeul Literaturii Romane din Bucuresti lansarea unui volum de povestiri numit "Catifea", semnat Florin Zamfirescu. Ilustratiile cartii au fost realizate de catre Rodica Toth Poiata. Lansarea a avut loc într-o atmosfera artistica, fiind însotita de vernisarea unei expozitii de pictura de factura erotica.

Evenimentul s-a repetat în luna ianuarie a anului 2006, în foaierul Teatrului Odeon

expozitie cercul militar national

LANSARE DE CARTE -     "CATIFEA" aUTOR -       FLORIN ZAMFIRESCU

"Catifea e, însa, o carte care-si poate face singura gloria. O glorie strict cuvenita, nu masluita sau ajutata. Nu mai vorbesc de succes – asigurat din cel putin trei parti: prin împrumut (rambursabil) de la actor, prin erotismul si îndraznet si delicat al povestirilor si, nu în ultimul rând, prin redescoperirea povestii. A povestii tematice într-un anume sens, pentru ca toate povestirile se misca într-un miraj erogen; la urma, însumând (prin artificiu) pe un singur fir toate peripetiile personajelor, rezulta o biografie erotizata; sau, mai bine zis, o biografie a fantasmei erotice; a uneia si aceleiasi fantasme care cutreiera copilaria, adolescenta, maturitatea si senectutea; a uneia si aceleiasi fantasme care se proiecteaza când în animus, când în anima; care bate ba prin sufletul feminin, ba prin cel masculin al naratorului; care, de fapt, regaseste adesea unitatea arhetipala a celor doua jumatati electrizate de fluidul amoros."

Al. Cistelecan

expozitie cercul militar national Acuarela

ilustratii de rodica poiata
din cartea "catifea" de florin zamfirescu

AcuarelaConcertConcert
AcuarelaConcert
expozitie cercul militar national

sus

revista tabu

Aparitia în revista Tabu, numarul 32, decembrie 2004.

“Femeia e fiinta care mosteneste atât forme estetice cât si morale aproape de perfectiune”

expozitie cercul militar national

top business
expo targu mures

Aparitie în suplimentul cultural ART top al publicatiei Top Business, nr. 14 din 2004

Între 1 – 15 aprilie 2004 la Galeriile de Arta UAP din Târgul Mures, expozitie personala cu titlul
“Eternul Feminin”.

Artista prezinta compozitii figurative cu personaje feminine.

expozitie cercul militar national

sus

revista domus
artistul lunii

Aparitie în revista Domus “Artistul lunii”, nr. 11 din noiembrie, 2002.

“Rodica Toth Poiata – poezia secreta a trupului”

arta                      nuduri
diploma

romania magica
top business


Premiu pentru performanta, mai 2002, acordat de catre Top Business, Bucuresti - New York.

Premiu pentru performanta, mai 2002,
Top Business, Bucuresti - New York.

infoart