Atelier pictura Romania- arta moderna, autoportret, artisti postmoderni - picturi romanesti si nud in desen

Pictura postmoderna, altfel spus pictura contemporana, jongland cu diverse curente artistice, se afla in galerii de arta romaneasca din Romania dar in primul rand din Bucuresti.Afisand arta contemporana pe peretii galeriilor, tablouri originale, intr-o compozitie echilibrata, dar picturala pe alocuri, vernisajele de pictura romaneasca ofera privitorilor o gama diversa de artisti romani. Lucrari de pictura demne de un muzeu de pictura contemporana stau in rastel alaturi de schite de desen tehnic si studii.

restaurare patrimoniu conservation restoration

Intrand in prima galerie de tablouri pe panza care mi-a iesit in cale din Bucuresti,mi-am propus sa vad cum o duce arta in Romania.Curente de-a valma, dar si picturi de Tonitza si Andreescu, suprarealism si dadaism, postmodernism si pictura clasica, icoane bizantine si catolice, pasteluri si portrete, compozitii, dar si nuduri, intr-un belsug baroc de forme artistice. In mijloc, o sculptura in ghips, un portret feminin, cu fizionomia abia schitata. E interesanta compozitional, dar in afara de asta, plictisitoare. In stanga galeristei, e agatata o pictura suprarealista – un nud colorat ; titlul- surprinzator: autoportret. Artista si-a ales un subiect deosebit, pare o ebosa a unui corp nud cu forme voluptoase.

Atelier

 

atelier artista

"Schitele si ebosele se nasc spontan ca expresie a unei stari artistice premergatoare. Pictura in sine, pensulatia, amestecurile cromatice, contrastele rezultate, aduc un nou suflu surprinzator care ma poarta pe un drum la capatul caruia imi reevaluez punctul de plecare cu emotie. In dorinta de autodepasire, sunt multumita doar atunci cand ideea initiala a prins contur, intrupandu-se in imagini printate prin tuse si armonii cromatice ce exprima esenta profunda a realitatii."

Rodica Toth Poiata

tusa paleta culori ulei pensula tusa pictura
tablou prunc paleta tablou portret
nud feminin detaliu peisaj pictura
nud portret portret feminin tablouri ulei